Chiar dacă la nivel global, în ultimele 24 de ore, s-a înregistrat cea mai mare rată de creștere a cazurilor noi de Covid-19, peste 294.000, cetățenii se comportă nepăsători în fața pandemiei. În Europa, restricțiile se intensifică din nou și ar putea ajunge până la cele din starea de urgență.
De exemplu, guvernul de la Viena a pus Croația pe „lista roșie” a țărilor cu risc, după ce, în weekend, Marea Britanie a adăugat Franța, scrie stirileprotv.ro.
Italia a închis cluburile și a proclamat ca masca să fie purtată în spațiile publice aglomerate, în timp ce în Mikonos, Grecia se dă stingerea la miezul nopții, spre nemulțumirea turiștilor: „Sunt un pic dezamăgită în legătură cu restricția. Nu cred că virusul merge la culcare la oră fixă”, mărturisește o turistă din Franța.
Patronul unui bar din Mikonos spune că închiderea localurilor după miezul nopții e o mare greșeală, care duce la o supraaglomerare. „Autoritățile ar putea prelungi programul nostru de funcționare”, consideră Stavros Grimplas.
Începând de luni, 17 august, programul cluburilor se încheie la 00.00 și în Atena, iar în Barcelona, barurile și discotecile nu se deschid deloc.
Nu doar industria Horeca din România are de suferit în urma teribilei pandemii, ci și din alte țări europene, cum este cazul Spaniei, un hub turistic cu pierderi de 60 milioane de euro din cauza închiderii cluburilor de noapte.
Turismul a scăzut cu 97% în Barcelona, a declarat proprietarul unui club. Vor fi necesari cel puțin 5 ani pentru a reveni la situația dinaintea pandemiei.
Statul italian va impune o serie nouă de restricții în scopul prevenirii răspândirii noului coronavirus, după ce s-a confruntat cu o creștere a numărului de cazuri în weekend. Italia nu mai vrea să retrăiască agonia prin care a trecut la începutul pandemiei, când sistemul medical a fost sufocat de explozia numărului cazurilor de Covid-19.